WordPress Hosting vergelijking: Combell vs. Amazon Lightsail

In deze gedetailleerde vergelijking onderzoeken we de WordPress hosting mogelijkheden tussen Combell en Amazon Lightsail. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en betaalbare hostingoplossing voor je WordPress-website, kunnen deze opties aan je behoeften voldoen. Laten we de kenmerken, prijzen en voordelen van beide platformen verkennen.

wordpress add plugins

Wat is WordPress nu eigenlijk?

wordpress working

WordPress is een populair en gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS) waarmee je websites kunt bouwen en beheren zonder dat je diepgaande technische kennis nodig hebt. Het biedt een intuïtieve interface waarmee je eenvoudig inhoud kunt toevoegen, bewerken en publiceren, zoals tekst, afbeeldingen en video’s.

WordPress wordt vaak gebruikt voor blogs, zakelijke websites, portfolio’s en zelfs e-commercewinkels. Het is modulair en ondersteunt een breed scala aan thema’s en plugins, waardoor je de functionaliteit en het uiterlijk van je website kunt aanpassen aan jouw specifieke behoeften.

Kortom, WordPress maakt het creëren en onderhouden van een website toegankelijk voor mensen met diverse achtergronden, van beginners tot gevorderde gebruikers.

Verschillen tussen een gewone hosting provider en een WordPress hosting provider

Als je van plan bent een WordPress-website te beginnen en een nieuw hostingpakket moet selecteren, kies dan het beste direct voor een provider die een specifiek WordPress-hostingpakket aanbiedt. Zo zorg je ervoor dat WordPress eenvoudig wordt geïnstalleerd op jouw server, waardoor je direct aan de slag kunt met het belangrijkste: het bouwen van jouw nieuwe website!

Bekijk hieronder de verschillen tussen een gewoon hosting pakket en een specifieke WordPress hosting:

Als je al een gewone hosting hebt en je deze wilt vernieuwen met een WordPress website, dan kan dit natuurlijk ook. Je moet dan zelf de bestanden gaan downloaden van WordPress.org, op jouw server plaatsen en de installatie starten door de richtlijnen te volgen.

Vergelijking WordPress webhosting combell en Amazon Lightsail

WordPress hosting pakketten vergelijking

Bekijk hier de vergelijking van de specificaties die je krijgt tussen de Combell Business- en AWS Lightsail WordPress Hosting paketten:

Combell: De beste optie voor Belgische bedrijven

Combell website WordPress hosting

Zoals je in bovenstaande tabel kan zien, zijn beide webhosting aanbieders uitstekende keuzes. Combell springt er voor ons uit in gebruiksgemak en overzichtelijkheid van de diensten zelf. De servers van Combell staan in Brussel, wat voordelig is met SEO in gedachten voor een website voor een Belgische KMO.

De beste ondersteuning

Als je voor Combell kiest dan kan je met al jouw vragen 24/7 terecht bij hun helpdesk. Heel handig dus voor als er iets zou mislopen als je ‘s avonds nog aan jouw website werkt en je hebt hulp nodig!

Onbeperkte prestaties

Ze blijven constant investeren in hun hosting en dus blijven de prestaties top. Bovendien krijg je bij Combell “Varnish” en “Redis” cache opslag. Dat verzekerd een super snelle laadtijd van afbeeldingen en statische content. Als extra kan je nog een bijkomende “boost” optie nemen, die jouw website nog sneller kan doen laden!

Webhosting automatisch beveiligd

  • Beveiligingslekken in jouw code worden automatisch opgespoord en gedicht
  • De malware-scanner spoort automatisch virussen op
  • Firewall en DDoS-beveiliging

Conclusie

Beide WordPress webhostingopties bieden WordPress-geoptimaliseerde omgevingen met specifieke voordelen. Combell WordPress webhosting kan geschikt zijn voor gebruikers die lokale ondersteuning en specifieke CMS-functionaliteiten waarderen. Aan de andere kant biedt Amazon Lightsail schaalbaarheid en wereldwijde beschikbaarheid voor een meer flexibele hostingomgeving.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven